<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1085081&amp;fmt=gif">

Det viktigste arbeidsredskapet

Mobiltelefon på arbeidsplassen

Mobiltelefonen har blitt langt mer enn et arbeidsverktøy, og vi bruker stadig mer penger på å kjøpe den «riktige» telefonen. Det varierer hva hver enkelt ansatt i bedriften foretrekker når det kommer til størrelse på skjermen, operativsystem, merke, design og funksjoner. Fordi mobiltelefonen har blitt nærmest for en ny kroppsdel å regne, er den også sterkt knyttet til identitet og hvordan man fremstår for omgivelsene. Dette betyr at alle ansatte og deres mobiltelefoner også representerer bedriften utad. Mobilprodusentene har selvfølgelig fått med seg dette, og nye utgaver av mobiltelefoner lanseres stadig hyppigere.

På denne siden kan du lese om valg av mobiltelefon og tilleggsutstyr, om utfordringene som kan oppstå rundt mobilmisunnelse på arbeidsplassen, om hvordan en arbeidsgiver kan være forberedt på praktiske ulykker, og ikke minst hvilke forhåndsregler man bør ta for å trygge og ivareta bedriftens informasjon og sikkerhet.

Velge mobiltelefon

Hvordan velge rett mobiltelefon

I valget av mobiltelefon på jobb er det ikke lenger bare nødvendighet og dokumenterbare behov som styrer hvilken modell den enkelte ønsker seg. Arbeidsgivere bør, innen rimelighetens grenser, strekke seg for å imøtekomme den ansattes mobilønske. Trolig kan du også spare noen kroner.

Slik velger du jobbtelefon til dine ansatte

Utstyr og gadgets

Utstyr til mobiltelefon. Deksel beskytter skjermen

Det dukker stadig opp nye gadgets og tilleggsutstyr til mobiltelefoner. Mange av disse produktene kan virke overflødige, men det dukker også opp løsninger på hverdagslige utfordringer. Et deksel som beskytter telefonen er en god investering som kan spare mang en skjerm- eller telefonreparasjon.

Hva slags tilbehør trenger jeg egentlig til mobilen?

Sett opp ny telefon

Mobiltelefon settes opp med ny informasjon

Du trenger ikke lenger lage manuelle lister med navn og nummer for å sikre at alle kontaktene dine blir med over til den nye telefonen. Vi gir deg enkle oppskrifter for hvordan du bytter over fra den gamle telefonen til en ny. Enten du har Apple eller Android-telefon skal det være enkelt å sette opp eller bytte merke.

Slik setter du opp en ny mobiltelefon

Mobilsikkerhet

Mobil sikkerhet og hacking av telefoner

Alle bedrifter sitter på store mengder informasjon, alt fra bedriftsinterne opplysninger til sensitive personinformasjon om kunder og underleverandører. Med GDPR er kravene til ivaretakelsen av disse opplysningene tydeligere enn noen gang. Ved å sørge for at alle ansatte er innforstått med forhåndsreglene for å bevege seg på nettet, unngår man at jobbtelefoner blir en inngangsportal for hackere.

Unngå at jobbtelefonen blir en inngangsportal for hackere

Mobil og arbeidsmiljø

Mobiltelefon gir sosial status

Som statussymbol forteller mobiltelefonen noe om den som eier den. Blir det store forskjeller i hvor fancy telefon de ansatte får utdelt fra ledelsen, kan dette fort vekke misunnelse. Noen bryr seg lite, men for andre er dette av stor betydning. Uansett er rettferdighet et godt prinsipp å følge. Kostnadene ved ringvirkningene av mobilmisunnelse blir gjerne høyere enn de kronene det koster å innfri de ansattes mobilønsker.

Slik unngår du mobilmisunnelse på arbeidsplassen

Trygghet og forsikring

knust skjerm på mobiltelefon

Som bedrift eier man alle mobiltelefoner tilknyttet arbeidsplassen. Dette betyr også at bedriften må ta kostnadene ved reparasjoner når en telefon havner i bakken eller blir nedsølt av kaffe i et møte. Det er mange fordeler med å investere i en skikkelig trygghetsavtale: du får blant annet bistand raskt, og betaler ingenting for å reparere en telefon. Den ansatte får en telefon til utlån mens reparasjonen pågår.

Med trygghetsavtale er ikke knust mobilskjerm det verste

Våre mest populære Apple-telefoner

iPhone 8 64 GB

iPhone 8 64 GB

iPhone 8 er telefonen som leverer på alle flater, enten det er kamerakvalitet, lyd og skjermstyrke. I tillegg kan den lades trådløst. Les mer og kjøp din neste mobiltelefon her

Se produktet i nettbutikken

 

Apple iPhone Xs Max 64 GB Grå

Apple iPhone Xs Max 64 GB Grå

iPhone Xs setter en ny standard for mobiltelefoner med sine overlegne egenskaper. Ansiktsgjenkjenning, trådløs lading og ekstremt sterk microchip. Kjøp den her

Se produktet i nettbutikken

Hold deg oppdatert på det nyeste på mobilfronten:

Derfor bør du følge med på lanseringene til Apple og Samsung

Slik overbeviser du sjefen om at du trenger ny mobiltelefon

Ny mobiltelefon
Er sjefen din av den rause typen eller opplever du ham som gjerrig når det kommer til å dele ut nytt utstyr til sine ansatte? Uavhengig av din relasjon til sjefen så er de fleste situasjoner hvor du skal be om noe, enten det er mer lønn eller ny mobil, noe vi kvier oss for. 

Derfor trenger du gode råd og her er våre innspill til hvordan du skal overbevise sjefen. De beste argumentene går på at du får en mer effektiv hverdag og høyere arbeidskapasitet med godt verktøy. Du trenger også en telefon som ikke må stå i laderen hele tiden. Dessuten skal du ivareta bedriftens sikkerhet. Da må utstyret være oppdatert. 

 

Her er listen med de gode argumentene til sjefen

 

Våre mest populære android-telefoner

Huawei Mate 20 Pro 128GB Twilight

Huawei Mate 20 Pro 128GB Twilight

Med et trippel Leica-kamera er denne mobiltelefonen i særklasse blant våre best likte. Her kan du lese mer og kjøpe den.

Samsung Galaxy S10 128GB Sort

Samsung Galaxy S10 128GB Sort

Samsung Galaxy S10 er den beste mobilserien fra Samsung noen sinne. Her får du glede av 10 år med innovativ utvikling. Kjøp den her

Samsung Galaxy S10e 128GB Sort

Samsung Galaxy S10e 128GB Sort

Ti år etter at den første Samsung Galaxy-telefonen traff markedet kommer testvinneren og setter en ny standard. Les mer og kjøp den her.

Bli abonnent på Den komplette bedriftsbloggen!